Vesti

Leposavić-Izbori

Izbori u Leposaviću, kako kažu iz opštinske izborne komisije protiču bez incidenata sa vrlo malom izlaznošću. Po njihovim podacima do 11 časova, na 25 biračkih mesta od ukupno 14. 158 birača, izašlo je svega 25 birača, i to 15 birača u Savskoj bistrici, selu koje naseljavaju pripadnici albanske populacije, dok je od Srba izašlo samo 10. Iz opštinske izborne komisije kažu da su sva biračka mesta otvorena u 7 časova i da do sada nije zabeležen nijedan slučaj kršenja biračkih propisa. Oko biračkih centara primećen je veći broj UNMIK i KPS policije koji vode računna o bezbednosti glasanja. U opštini Leposavić postoje tri sela koja naseljavaju isključivo Albanci i na jednom biračkom mestu svoja biračka prava moćiće da iskoriste njih 137.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017