Vesti

Gračanica-izbori

U Gračanici su jutros otvorena biračka mesta za glasanje za Skupštinu Kosova i Metohije. Do 10 časova svoje biračko pravo nije iskoristio ni jedan glasač. Prvi je na biralište oko 10 časova stigao Ranđel Nojkić, još uvek aktueni poslanik Skupštine Kosova i predsednik pokrajinskog odbora SPO-a. A odmah za njim glasao je i Slaviša Kostić bivši predsednik opštine Priština. Nojkić je prisutne novinare informisao da je sinoć obijena trgovinska radnja Mirčeta Jakovljevića iz Obilića, inače člana IO Srpskog pokreta obnove. Istovremeno, ispred spomenika na platou u centru Gračanice okupilo se oko tridesetak meštana koji su se, predvođeni Radom Trajković i Draganom Velićem, uputili u Crkvu da zapale sveće za spas srpskog naroda kao, kako su rekli, apel da na izbore ne treba izaći. Biračka mesta jutros su otvorena i u Lapljem selu i Ugljaru ali prema informacijama kojima KIM radio raspolaže do 9 časova i 30 minuta niko nije iskoristio svoje glasačko pravo.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017