Vesti

Počelo glasanje za Skupštinu Kosova i Metohije

Na Kosovu i Metohiji danas se održavaju drugi parlamentarni izbori od 1999. godine, kada su vlast u pokrajini preuzele Ujedinjene nacije. Birališta su otvorena u sedam sati, a zatvaraju se u 20 časova. Za 120 mesta u Skupštini Kosova i Metohije nadmetaće se 22 stranke, šest koalicija i pet građanskih inicijativa, na čijim se izbornim listama nalazi ukupno 1. 300 kandidata. Dvadeset mesta u Parlamentu Kosova i Metohije rezervisano je za predstavnike nealbanskih zajednica. Za izbore na Kosovu i Metohiji registrovano je milion i 412.000 birača. Oko 226.000 raseljenih sa Kosova i Metohije koji žive u centralnoj Srbiji i u Crnoj Gori moći će da glasaju na pokrajinskim izborima u 20 biračkih centara.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017