Vesti

Otvorna biračka mesta na severu Kosova

U Kosovskoj Mitrovici u 7 časova, u 23 biračkih centra otvoreno je 85 izbornih mesta na kojima pravo glasa ima 67. 485 birača, potvrdio je predsednik opštinske izborne komisije Gani Mikulovci. U Leposavicu je, u 17 birackih centara, otvoreno je 25 izbornih mesta na kojima pravo da glasa ima 14. 108 birača. U Zubinom potoku po rečima predsednika opštinske komisije Gorana Baščarevića, otvoreno je 8 izbronih centara sa 11 izbornih mesta, na kojima pravo da bira poslanike za skupštinu Kosova ima 2. 990 birača, u Zvecanu je otvoreno 6 biračkih centara sa 11 izbornih mesta, na kojima biračko pravo može da iskoristi 7. 077 glasača, izjavila je predsednik izborne komisije Viktorija Milosavljević. Predsednik izborne komisije za opštinu Vučitrn, Eljef Krasnići potvrdio je da je izbvorni proces uredno počeo. U opštini Vučitrn pravo glasa ima 50. 615 biraca, a jutros su otvorena i sva biracka mesta u opštini Srbica, gde pravo galasa ima 39. 169 birača.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017