Vesti

Paskal Fieski-Sve je spremno za održavanje izbora

Ambasador OEBS-a na Kosovu i Metohiji Paskal Fieski, šef UNMIK-a Soren Jesen Petersen, komandant KFOR-a Iv de Kerabon, načelnik Sekretarijata Centralne izborne komisije Adnan Merovci i komandir UNMIK policije, održali su danas zajedničku konferenciju za novinare u Prištini posvećenu sutrašnjim parlamentarnim izborima na Kosovu i Metohiji. Ambasador OEBS-a na Kosovu I Metohiji Paskal Fieski, izjavio je da je sve spremno za sutrašnje parlamentarne izbore na Kosovu, koji, kako je rekao, predstavljaju prvu tačku plana za primenu standarda. Fieski je naglasio da je kampanja, uprkos odžanih preko sto mitinga, protekla bez većih problema. On je kazao da se sve operativne odgovornosti ovih izbora nalaze u rukama lokalnih institucija odnosno Sekretarijata centralne izborne komisije. Šef UNMIK-a Soren Jesen Petersen, izjavio je na istoj konferenciji za novinare da su sutrašnji izbori ključni za budućnost Kosova i da su to najznačajniji izbori od 1999. godine u pokrajini. On je kazao da će građani Kosova i Metohije sutra izabrati novu Skupštinu, a samim tim Vladu koja će imati mnogo veća ovlašćenja i odgovornosti od predhodne. Petersen je kazao da ne očekuje izlaznost velikog broja Srba na sutrašnje parlamentarne izbore, jer smatra da je odluka Srba za učešće na ovim izborima stigla veoma kasno. Komandant KFOR-a Iv de Kermabon je kazao da će snage KFOR-a uložiti sve napore da sutrašnji izbori proteknu bez ikakvih problema i još jednom podsetio da je na Kosovo stigao kontigent od dve hiljade vojnika koji su zaduženi za brze intervencije.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017