Vesti

F. Goldberg: Glasajte za svoju budućnost

«Ove subote imaćete priliku da ispunite svoje cenjeno demokratsko pravo. Pravo da glasate i to je suština slobode izjavio je danas u ekskluzivnoj izjavi KIM radiju i RTS-u šef Američke kancelarije u Prištini Filip Goldberg, pozivajući sve građane Kosova i Metohije da glasaju na kosovskim izborima. «Glasati na ovim ili bio kojim drugim izborima ne znači da je sve dobro u društvu. Naprotiv. To je priznanje da je demokratija posao koji traje a ne stanje savršenstva», rekao je Goldberg. Šef Američke kancelarije u Prištini kazao je da će glas svakog pojedinca pokazati da verujete u tolerantnije, uspešno i demokratsko društvo. «Kao predstavnik na Kosovu najstarije ustavne demokratije u svetu, APELUJEM na Vas da izađete i glasate. Glasajte za svoju budućnost. Glasajte za budućnost vaše dece. Glasajte za bolje Kosovo. Izlaskom na izbore postaćete deo društva u kojem ćete moći da izgradite budućnost za Vas i Vašu porodicu kroz učešće u demokratskim multietničkim institucijama», rekao je na kraju šef Američke kancelarije u Prištini, Filip Goldberg.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017