Vesti

Oliver Ivanović-Nema razloga da se Srpske liste ne ujedine

Član predsedništva Skupštine Kosova Oliver Ivanović koji je i nosilac Srpske liste za Kosovo i Metohiju na predstojećim kosovskim izborima, izjavio je da ne postoji ni jedan razlog zbog čega se ”Srpska lista za Kosovo i Metohiju nakon izbora ne bi ujedinila sa ”Građanskom inicijativom Srbija” koja je ranije prijavila učešće na izborima 23. oktobra. ”Ako ona prođe kroz izbore i ako osvoji određeni broj glasova i mi isto tako ako prođemo kroz izbore nema razloga da dve srpske liste ne nađu zajednički jezik. Nama je dovoljno to što smo srpske liste da budemo zajedno, međutim nisam siguran da bi neki drugi drugačije postupili ali mi ćemo sigurno širom otvoriti vrata za eventualnu međusobnu saradnju”, ističe Ivanović. On je gostujući u emisiji «Nedeljni Razgovori KIM radija» rekao, da će nakon izbora razgovarati i sa onima koji trenutno vrše antiizbornu kampanju. «Čak i ovi što galame po mitinzima i zbog svojih ličnih interesa su spremni da pljuju i psuju na svakog, oni nisu moji neprijatelji, mi jesmo njihovi ali oni naši nisu. Mi njih ne smatramo za neprijatelje. Mi ćemo i sa njima razgovarati kad se sve završi, da vidimo šta oni sugerišu, sem prazne priče od koje nikom neće biti bolje oni moraju da ponude nekakvu konkretnu ideju. Ako imaju konkretnu ideju nije nikakav problem razgovaraćemo sa njima». Ivanović je još jednom pozvao Srbe da 23. oktobra izađu na izbore, jer kao je rekao pasivno stajanje sa strane i kritikovanje međunarodne zajednice, neće doneti nikakav boljitak srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017