Vesti

Petersen i Kermabon posetili Lipljan

Šef UNMIK-a Soren Jesen Petersen i komandant KFOR-a Iv de Kermabon posetili su danas opštinu Lipljan. Sastanak je započet u skupštini opštine Lipljan, gde su se šef UNMIK-a i komandant KFOR-a sastali sa predstavnicima Srpske i albanske zajednice. Nakon razgovora šef UNMIK-a Soren Jesen Petersen je izjavio da je u Lipljan došao zato što je Lipljan jedan od dobrih primera multietičnosti. Petersen je rekao da će međunarodna zajednica podržati opštinu Lipljan da nastavi da funkcioniše, kao i dosad. Petersen je, u svom obraćanju novinarima, pozvao sve zajednice, da u subotu 23. oktobra, iskoriste svoje demokratsko pravo i da glasaju. On kaže da je zastrašivanje ljudi zbog izlaska na izbore potpuno neprihvatljivo, i da je kazna nešto čime će se baviti nakon izbora. Nakon razgovora sa predstavnicima Srba i Albanaca, Petersen i Kermabon su u pratnji podpredsednika opštine Lipljan Borivoja Vignjevića obišao improvizovanu školu u delu Lipljana, u kojem živi nekoliko srpskih porodica. Vignjević je Petersena upoznao sa kakvim se sve problemima suočavaju nastavnici i učenici u ovoj školi. Na kraju današnje posete Lipljanu, Petersen je ponovio da on kao i komandant Kermabon neće zaboraviti ono šta su danas čuli i videli ovde, i da će se postarati da se to promeni.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017