Vesti

KFOR pojačao mere bezbednosti

Švedski potpukovnik KFOR-ove multinacionalne brigade Centar, Tomas Magnuson, izjavio je danas za KIM radio da je pred predstojeće izbore na Kosovu i Metohiji KFOR pojačao mere bezbednosti pa je u tom cilju otpočela akcija Odlučno obavezivanje 2004. «Između 6-og oktobra i 6-og novembra imaćemo dodatnih 2000 vojnika koji će biti raspoređeni na Kosovu. Cilj svega je aktivirati vonike koji se nalaze van Kosova a koje mi nazivamo snage iza horizonta», rekao je Tomas Magnuson gostujući u emisiji «Razgovori» KIM radija. On je rekao da je KFOR spreman da odgovori na svaku provokaciju i svaki mogući incident. Švedski potpukovnik kaže da se redovno posmatraju aktivnosti KFOR-a na celoj teritoriji Kosova i Metohije i da su eventualne greške u smislu kršenja vojne discipline, kojih je bilo, samo njihova pouka za budućnost.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017