Vesti

U Velikoj Hoči proslavljen Miholjdan-seoska slava

Danas je u Velikoj Hoči u prisustvu nekoliko stotina meštana proslavljen Miholjdan seoska slava i dan posvećen simboličnom završetku berbe grozđa. Dan je počeo svetom liturgijom i dočekom gostiju. U prepunom domu kulture nastupio je ansambl Venac iz Prištine, koji je svojim izuzetnim nastupom oduševio prisutne, nastuplio je i Kulturno umetničko društvo iz Leposavića, a svoje stihove govorili su i ovdašnji pesnici. Uz dosta problema i neukusnu političku tiradu, na kraju je nastupio i Narodni orkestar Radio Televizije Srbije na čelu sa Branimirom Đokićem. Negde oko podneva Veliku Hoču je posetio i komandant KFOR-a Iv de Kermabon koji je razgovarao sa predstavnicima crkve i sela. Od srpskih političara bio je prisutan Momčilo Traković i lokalni opštinski funkcioneri. Kompletan skup je protekao bez incidenata.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017