Vesti

Opštinski odbor DS-a u Leposaviću protiv izbora

Opštinski odbor Demokratske stranke u Leposaviću, na današnjem zasedanju većinom glasova odlučio je da bojkotuje predstojeće parlamentarne izbore na Kosovu i Metohiji, koji će se održati 23. oktobra. Predsednik Opštinskog odbora DS Dragiša Krstovi, inače dosadašnji šef poslaničkog kluba «Koalicije Povratak» u Skupštini Kosova, izjavio je za KIM radio da posle ovakve odluke odbor Demokratske stranke nije razmatrao listu kandiata za listu Srba za Kosovo i Metohiju, koja će učestvovati na predstojećim parlamentarnim izborima u pokrajini. Krstović je ocenio da su članovi Opštinskog odbora Demokratske stranke u Leposaviću, pod uticajem drugih partija i opcija na Kosovu doneli takvu odluku, bez obzira što je u suprotnosti sa odlukom pokrajinskog odbora i stavom centrale demokratske stranke u Beogradu i predsednika Srbije Borisa Tadića. Član Opštinskog odbora Demokratske stranke u Leposaviću Prvoslav Antonijević, izjavio je da su po cenu raspuštanja Opštinskog odbora, članovi odlučili da se ogluše o stav pokrajinskog odbora demokratske stranke i centrale u Beogradu i poslušaju apel patrijarha Pavla i Srpske pravoslavne crkve.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017