Vesti

Venčanje na ruševinama crkve Sveti Nikola u Prištini

Danas su se na ruševinama crkve Svetog Nikole u Prištini venčali Slobodan Petrović i Bojana Mitrović prognanici iz Prištine sa trenutnim prebivalištem u Nišu. Mladence je od administrativnog prelaza Merdare pratila specijalna jedinica UNMIK-ove policije, a u Prištinu su stigli negde oko 15 časova. Svečani čin venčanja obavio je paroh prištinski Milorad Cvetković u prisustvu dvadesetak svatova i mnogobrojnih novinarskih ekipa. Predhodno je u glavnom delu crkve očišćen pod koji je bio zatrpan sagorelim krovom, malterom i crkvenim inventarom. “Mi ovim činom ne prkosimo, ne želimo nikom zlo”, izjavio je mladoženja Slobodan Petrović, i dodao da se nada da će ovo biti početak mira i sloge za sve ljude. On je poručio da je ovo poruka svima i međunarodnoj zajednici da nismo zaboravili našu svetu zemlju, državu, narod i crkvu. Mlada je rekla da se ne plaši i da se venčala u crkvi u kojoj je krštena, kao i da očekuje da će se i njena deca krštavati u obnovljenoj crkvi. Ovo je drugo venčanje u crkvi Svetog Nikole od 1999 godine, a prvo od martovskog nasilja.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017