Vesti

Rafali na selo Grabac kod Kline

Večeras oko 19 časova ispaljeno je nekoliko rafala prema selu Grabac kod Kline, izjavio je za KIM radio predsednik sela Magić Radonja. On kaže da se oko sela i u samom Grapcu trenutno nalaze jake snage italijanskog KFOR-a. “Čuli smo nekoliko rafala iz automatskog oružja koji su ispaljeni prema našem selu, gde na sreću nema povređenih”, kaže on. Pucnjava je izazvala uznemirenje i strah meštana Grapca, kaže Radonja i naglašava da je vatra otvarana iz pravca susednog sela, nastanjenog isključivo Albancima. Na Srbe povratnike u selima Grabac i Biča otvarana je vatra i 17. marta, prilikom nasilja albanskih ekstremista na Kosovu, a ni tada nije bilo povređenih. Portparol Kosovske policijske službe Refki Morina, izjavio je za KIM radio da nema nikakvih saznanja o pucnjavi u Grapcu.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017