Vesti

Međunarodno tužilaštvo na Kosovu podiglo dve nove optužnice

Direktor UNMIK-ovog Odseka za pravosuđe Tomas Monohan izjavio je danas na konferenciji za novinare u Prištini da je međunarodno tužilaštvo na Kosovu podiglo dve nove optužnice. Monohan je rekao da Albanca Mehmeta Morinu, iz Kosova Polja, optužnica tereti za ubistvo Zlatibora Trajkovića i nanošenje teških telesnih povreda njegovoj supruzi Radmili. Morina je, prema navodima optužnice predvodio grupu Albanaca koja je 17. marta metalnim šipkama napala bračni par Trajković. "Rulja je Zlatibora nakon prebijanja bacila u jarak, a potom zapalila. Trajković je podlegao povredama i opekotinama, Njegova supruga Radmila je preživela napad", rekao je Monohan. Druga optužnica podignuta je protiv Adnana Brahimija, iz Peći, koji je po navodima Monohana, organiozovao nemire 17. marta u tom gradu. Okupljena masa je zatim iz Peći krenula prema srpskom selu Belo Polje. Brahimi je organizovao postavljanje kamiona na ulazu u Belo Polje, kao prepreku specijalnoj jedinici UN policije u pružanju pomoći ugroženim Srbima u tom selu. Brahimi je viđen i kako baca molotovljeve koktele, a policija je kod njega pronašla oružje i falsifikovani makedonski pasoš, preneo je šef UNMIK-ovog Odseka za pravosuđe. UN policija na Kosovu je do sada uhapsila oko 250 kosovskih Albanaca povezanih sa martovskim nasiljem.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017