Vesti

UNMIK pozdravio poziv Tadića kosovskim Srbima da izađu na izbore

UNMIK pozdravlja poziv predsednika Srbije Borisa Tadića kosovskim Srbima da izađu na izbore, izjavila je danas u Prištini na redovnoj pres konferenciji portparol UNMIK-a Metild Heneke. Heneke je ponovila i da UNMIK i privremene institucije smatraju da je i u njihovom interesu da se na Kosovu popravi bezbednost i lokalna uprava. Svi predlozi koji se odnose na ta pitanja treba da pođu kroz radnu grupu za reformu lokalne vlasti, rekla je Heneke. Neće biti nikakve podele ni kantonizacije Kosova niti bilo kakve segregacije teritorije, rekla je ona i dodala da će teritorija Kosova ostati jedan identitet. Porparol UNMIK-a je najavila da šef UNMIK-a sutra putuje za Italiju gde će se sastati sa italijanskim ministorom inostranih poslova Frankom Fratinijem i drugim zvaničnicima a u petak će u Napulju prisustvovati ceremoniji promene komande admirala Džonsona, zatim će otputovati u Crnu Goru gde će se sastati sa zvaničnicima Vlade. Portparol misije OEBS-a na Kosovu Sven Linholm rekao je, na istoj konferenciji za novinare, da već postoji jedan politički subjekat za koji Srbi mogu da glasaju. Linholm je ponovio da su prošli svi rokovi za potvrđivanje političkih subjekata koji će učestvovati na izborima i dodao da od šefa UNMIK-a zavisi da li će se nove partije pojaviti na glasačkim listićima na dan izbora.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017