Vesti

Mimoza Kusari: Srbi trebaju odlučiti sami dali da izađu na izbore

Portparol vlade Kosova Mimoza Kusari izjavila je za radio KIM da Srbi treba da odluče sami dali treba da učestvuju na izbore ili ne, a ne da za svaku odluku konsultuju beogradsko rukovodstvo. Mimoza Kusari kaže da je Tadićev poziv ultimativan i da se ne razlikuje od ostalih poruka iz Beograda. “Najbolje bi bilo da Srbi sami odluče o izlasku na izbore, a ne da uvek pitaju ili slušaju Beograd”, kazala je Kusari. Ona smatra da je budućnost kosovskih Srba na Kosovu, i ukoliko žele da budu deo kosovskih institucija, trebaju odlučivati sami. Portparol Vlade je kazala da Kosovo nije deo Srbije jer u pokrajini postoji druga administracija i institucije koje nemaju direktan kontakt sa srpskim institucijama, a da bi Srbi bili deo tih institucija, oni moraju učestvovati na izborima 23 oktobra.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017