Vesti

Vladika Artemije: Poiv doprineo cepanju srpskog jedinstva

Vladika raško-prizrenski Artemije kritikovao je poziv Borisa Tadića Srbima da učestvuju na izborima na Kosovu. On je za KIM radio rekao da osim pristalica Borisa Tadica i nekih manjih stranaka ne očekuje učešće i ostalih Srba sa Kosova I Metohije na predstojećim izborima. «Ja lično mislim da će imati mali broj onih koji će ga poslušati jer narod na Kosovu i Metohiji je iz svoga života uvideo da ne postoji ni jedan jedini opravdani razlog da Srbi na njih izađu. Neizlaskom ništa nećemo dobiti ali izlaskom izgubićemo sve», smatra vladika Artemije. On smatra da je taj poziv doneo i doprineo cepanju i razbijanju srpskog nacionalnog bića, jedinstva u narodu i u Beogradu i na Kosovu i Metohiji.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017