Vesti

R. Trajković: Očekujem slab odziv Srba

Poslanik u Skupštini Kosova i Metohije Rada Trajković kaže za KIM radio da je Tadićeva odluka neočekivana. Ona izražava žaljenje što Tadić nije poslušao savet Srpske Pravoslavne Srkve, Skuptine i Republičke Vlade nego je doneo odluku koja je u suprotnosti sa većinskim mišljenjem Srba i u Srbiji i na Kosovu I Merohiji. «Moja očekivanja su da će narod odgovoriti neizlaskom ili izlaskom koji će se u procentima brojati na prstima jedne ruke i to će biti najbolji odgovor gospodinu Tadiću i budućoj gospodi sa prostora Kosova i Metohije koja je svesno prihvatila da legitimiše sve što se desilo u prethodnom periodu i da nastavi u pravcu definitivnog odvajanja prostora Kosova i Metohije od Srbije, na kraju krajeva legitimisanje nezavisnog Kosova i Metohije u najmanjoj meri», kaže Rada Trajković. Nju zabrinjava to što gospodin Tadić svojim postupkom želi da stabilizuje albansku političku scenu na Kosovu i s druge strane direktno destabilizuje političku situaciju u Beogradu pred predstojećim velikim izazovom kakav je rešavanje statusa Kosova I Metohije. Ona veruje da je Tadić odluku doneo pre posete Solane i Patena Beogradu ali ne izsključuje mogućnost da su delom i oni posredovali u donošenju ove Tadićeve odluke. «Gospodin Solana mu je samo još jednom udario šamar u smislu onoga što je da Srbi čak i da neizađu na izbore, niko ne bi mogao da ih zaobiđe u smislu rešavanja budućnosti statusa Kosova. «Međunarodna zajednica funkcioniše po principu loše je da sa njima budete neprijatelji ili u sukobu ali je još opasnije sa njima biti u velikom prijateljstvu i imati poverenje jer na kraju se to, nažalost, uvek negativno ili loše završi. No nije bitan Tadić kao individua nego je bitno što će sve ovo vrlo loše da se odrazi na nešto što je naša budućnost i perspektiva», rekla je na kraju Rada Trajković.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017