Vesti

D. Krstović: Mudra odluka

«Po mom dubokom uverenju to je jedini pravi poziv i jedna mudra i odgovorna državnička odluka a donesena je nakon svestrane analize svega onoga šta bi moglo da nam se desi i koje bi štetne posledice moglo da ima odluka da Srbi ne učestvuju na izborima», rekao je u izjavi za KIM radio šef koalicije «Povratak» Dragiša Kstović komentarišući poziv Tadića Srbima da učestvuju na kosovskim izborima. Krstović misli da Srbi samo u institucijama i samo preko legitimnih predstavnika mogu da štite svoje interese. «Drugačije poruke su očigledno štetne a naročito mislim da je dobro u poruci gospodina Tadića da se od međunarodne zajednice zahteva da po konstituisanju nove Vlade u naredna tri meseca institucionalno zaštite srpski interesi na način kako je to izliožio Tadić u poruci i da se ukoliko se to ne ispuni srpski poslanici povuku iz Skupštine te da se onda na drugi način štite srpski interesi», rekao je Krstović.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017