Vesti

U selu Grabac oskrnavljen grob Magić Radonje

U selu Grabac u opštini Klina oskrnavljen je grob Magić Radonje, koji je sahranjen u petak na seoskom groblju. Rođak pokojnog Magić Radonje, Krsta Konić izjavio je za naš program da ne zna tačno kada je oskrnavljen grob njegovog rođaka kao i da je to urađeno namerno. Blizak rođak pokojnika Milosav Konić izjavio je za naš program da je slučaj prijavljen KPS policiji u Klini, međutim, do danas, po njegovim rečima, KPS nije izašla da izvrši uviđaj. Rasčišćavanje groba pomogli su pripadnici italijanskog kontigenta KFOR-a. Portparol KPS'a Refki Morina je izjavio za KIM radio da za ovaj slučaj nema nikakvu službenu informaciju.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017