Vesti

R. Nojkić: Potrebna je državna strategija

Predsednik pokrajinskog odbora SPO-a i član koalicije «Povratak» Ranđel Nojkić, izjavio je za KIM radio da ako se izlazak srpskih predstavnika i učešće na kosovskim izborima bazira na osnovu rada koalicije «Povratak» onda je zaista izlišno govoriti o izlasku na tim izborima, a krivicu za jedno takvo stanje Nojkić smatra da treba tražiti u onima koji su stvorili tu koaliciju i koji su organizovali njen rad. On najveće krivce vidi u aktuelnoj vlasti pre svih u premijeru Vojislavu Koštunici. Nojkić ističe da je ministar spoljnih poslova SCG, Vuk Drašković, imao veoma jasno izlaganje u Savetu Bezbednosti o polažaju Srba na Kosovu i Metohiji, i očekuje da će Draškovićev stav o kosovskim izborima, slediti i drugi državnici. «Upravo zato, potrebna je strategija koju bi podržalo celokupno državno rukovodstvo u Beogradu jer jedino kroz institucije sistema Srbi će moći da poporave svoj položaj u pokrajini», smatra Ranđel Nojkić.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017