Vesti

Srđan Vasić načelnik Kosovskog okruga

Vlada Srbije je na sednici pre dva dana smenila načelnika Kosovskog okruga Dragana Velića, javio je B 92. Na njegovo mesto Vlada je imenovala predsednika opštinskog odbora Socijalističke partije Srbije Srđana Vasića, saznaje KIM radio. Od pet načelnika okruga na Kosovu i Metohiji, Vlada Srbije razrešila je dužnosti samo načelnika Kosovskog okruga. «Nezvanično sam saznao da je izvršena smena načelnika Kosovskog okruga iako nisam napismeno dobio tu potvrdu, potvrdio je u izjavi za KIM radio Dragan Velić. On kaže da se SNV Kosova i Metohije, čiji je Velić predsednik Izvršnog odbora, bori za opstanak srpske zajednice, a da dolazak čoveka iz SPS-a na njegovo mesto već samo po sebi dovoljno govori. «Kada smo trebali da pokažemo da su Srbi stradalnici, što i jesu, mi smo pružili ruku međunarodnoj zajednici i svim zajednicama na Kosovu i Metohiji. Međutim, dokazalo se da posle pet godina prisustva međunarodne zajednice stvari nisu postavljene na svoje mesto tako da se sada SNV Kosova i Metohije zalaže za bojkot predstojećih izbora», rekao je Dragan Velić. Velić smatra da je povezanost njegove smene i kosovskih izbora stvar za analizu. KIM radiju novoimenovani načelnik Kosovskog okruga Srđan Vasić nije želeo ni da potvrdi ni da demantuje informaciju o njegovom imenovanju. Međutim, visoki funkcioner Socijalističke partije Srbije Veljko Odalović koji je i poslanik u parlamentu državne zajednice, potvrdio nam je da je Srđan Vasić izabran za načelnika kosovskog okruga i da je vest o imenovanju Odalovića na to mesto, kako je B 92 javio, medijska greška.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017