Vesti

Slaviša Petković-Ne odustajem od učešća na parlamentarnim izborima na Kosovu i Metohiji

Slaviša Petković, predsednik Građanske inicijative, jedine srpske organizacije koja je prijavila učešće na predstojećim parlamentarnim izborima na Kosovu i Metohiji, izjavio je u emisiji «Razgovori KIM radija», da ni u kom slučaju neće odustati od učešća na izborima 23. oktobra. “Ja smatram da više nije dobro dozvoliti da nam Beograd stvara neke koalicije, koje će zastupati kosovsko-metohijske Srbe u parlamentu Kosova i pred međunarodnom zajednicom”, naglasio je Petković. On kaže da već mesec dana vodi intenzivne razgovore sa predstavnicima međunarodne zajednice i liderima albanskih partija i da je ključno pitanje u tim razgovorima povratak raseljenih i bezbednost Srba. «U svim razgovorima sa predstavnicima Alabanaca i medjunarodne zajednice jasno sam istakao da ću na izbore ići, ukoliko dobijem mandate verifikovaću ih u Skupštini Kosova, a dalje učešće u institucijama Kosova isključivo će zavisiti od toga da li će početi proces povratka Srba, svako na svoje, a ne u takozvane logore ili enklave. Ako taj proces ne počne, ja sigurno neću učestvovati u institucijama Kosova», kaže Petković. On naglašava da je uveren da će Vlada Srbije, kako je rekao, na kraju, sigurno pozvati Srbe da izađu na predstojeće kosovske izbore.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017