Vesti

Direktor «Ekonomsko trgovinske škole» Malinka Mitrović, preti novinarima KIM radija

Zbog juče emitovane vesti o “Ekonomsko trgovinskoj školi”, u Lapljem selu, direktor te škole Malinka Mitrović je sinoć u kasnim večernjim satima nazvala telefonom novinara KIM radija, Mariju Denić i uputila joj niz pretnji. “Sinoć oko 22 sata zvala me je direktor Ekonomske škole Malinka Mitrović i kazala da je protiv mene podnela krivičnu prijavu i da se ne iznenadim kada je danas budem dobila. Gospođa Malinka mi je još rekla da ja i ostali radnici KIM radija, nećemo nikad smeti da pređemo granicu”, kaže novinar KIM radija Marija Denić. KIM radio saopštava da je ovo gruba povreda novinarske profesije i još jednom upozorava na nedopustivo ponašanje i samovolju direktorke Malinke Mitrović. Sa direktorkom Mitrović nismo uspeli da stupimo u kontakt. Podsetimo, juče je na KIM radiju emitovana vest da je, direktor “Ekonomsko trgovinske škole” izabran, čak i po nevažećem konkursu. Zapisnici sa sednica školskog odbora se u najvećoj meri falsifikuju, a školski odbor pojedine odluke od izuzetnog značaja donosi u telefonskim konsultacijama sa ostalim članovima odbora, što je za KIM radio i potvrdio predsednik Školskog odbora Srđan Vasić.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017