Vesti

Ekonomsko-trgovinska Škola u Lapljem Selu-Konkurs za direktora poništen bez odluke školskog odbora

Direktor “Ekonomsko trgovinske škole”, iz Prištine, sa sedištem u Lapljem Selu Malinka Mitrović, izabrana je na tu funkciju po konkursu u javnim glasilima “Poslovi” i “Jedinstvo”, ali je konkurs u listu “Poslovi”, prethodno, bez odluke školskog odbora u celosti poništen, izjavio je za KIM radio izvor blizak školskom odboru “Ekonomsko trgovinske škole” u Lapljem Selu. Izvor KIM radija koji je želeo da ostane anoniman, kazao je da je o tome obavešteno Odeljenje za obrazovanje Skupštine grada Prištine, sa sedištem u Gračanici. Naš izvor trdi da se i zapisnici sa sednica školskog odbora u toj školi u najvećoj meri falsifikuju, o čemu su takođe obavešteni nadležni organi. Koliko su ove tvrdnje tačne pokušali smo da saznamo od predsednika školskog odbora Srđana Vasića, koji je za KIM radio izjavio da je odluku o poništenju konkursa doneo u telefonskoj konsultaciji sa ostalim članovima odbora. Direktor škole Malinka Mitrović nije želela da odgovori na pitanje da li je školski odbor doneo odluku o poništenju konkursa u javnom glasilu Poslovi, već je novinara KIM radija upitala šta je sa konkursom u listu “Jedinstvo”. Sekretar za obrazovanje pri Skupštini grada Prištine Ljubomir Maksimović, potvrdio je za KIM radio da je Skupština grada upoznata sa pomenutim problemom. “Ja sam od jednog člana školskog odbora primio prigovor o eventualnim problemima u Ekonomsko trgovinskoj školi. Razgovarao sa sa predesnikom školskog odbora Srđanom Vasićem i direktorom Malinkom Mitrović i postigli smo dogovor da zakažemo sednicu školskog odbora gde ćemo razmotriti navode koje sam dobio u prigovoru”, rekao je Maksimović. Podsetimo, u pojedinim školama na Kosovu i Metohiji postoje ljudi koji se na funkciji direktora škole nalaze više od 15 godina iako se zna da je većina direktora u pokrajini trenutno bez mandata, jer kako je za KIM radio nedavno izjavio funkcioner DSS-a Milorad Todorović, neki od direktora su svoje funkcije produžili rešenjem o takozvanom vršiocu dužnosti koji po zakonu ne može da traje duže od 6 meseci. Todorović naglašava da su pojedini direktori škola na Kosovu i Metohiji stekli oreol nesmenjivosti i imidž svemoći.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017