Vesti

Niradž Sing: Na Kosovu počela dva sudska procesa

Portparol UN policije na Kosovu Niradž Sing je na današnjoj konferenciji za novinare izjavio da je prošle nedelje pred Međunarodnim sudskim većem u Kosovskoj Mitrovici započeo sudski proces Dejanu Mihajloviću, koji je optužen za ubistvo dva i ranjavanje tri Albanca iz sela Sudinje kod Vučitrna. ”Danas je pred međunarodnim sudskim većem u Gnjilanu počelo suđenje Albancu Gencu Zogaju koji je optužen za ubistvo dva Srbina u junu 1999 godine. On je optužen i za kidanapovanje najmanje 4 pripadnika srpske nacionalnosti. Pred ovim sudom, danas je takođe počelo suđenje i Ibrahimu Spahijuu koga optužnica tereti za kidnapovanje više lica srpske nacionalnosti”, rekao je Sing.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017