Vesti

Počela predizborna kampanja na Kosovu i Metohiji

Danas je na Kosovu i Metohiji počela predizborna kampanja za pokrajinske izbore koji će se održati 23 oktobra. Kampanja će trajati do 22 oktobra, kada počinje predizborna tišina, izjavio je danas u Prištini portparol OEBS-a na Kosovu Sven Lindholm. ”32 stranke i političke organizacije, koliko ih se prijavilo za parlamentarne izbore, danas pocinju sa izbornim aktivnostima. Za izborna mesta van Kosova i Metohije odluka još nije doneta”, rekao je Lindholm. On kaže da politički predstavnici treba da iskoriste ovu predizbornu kampanju da motivišu glasače za izbore 23 oktobra.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017