Vesti

Počela sa radkom Kosovska medijaska asocijacija(KOSMA)

Na celoj teritoriji Kosova i Metohije, u organizaciji Kosovske medijske asocijacije, danas je u 17 časova prvi put nakon pet godina na srpskom jeziku emitovana informativna emisija dnevnik. Kosovska medijska asocijacija (KOSMA) je udruženje radio stanica koje okuplja većinu medija koji emituju program na srpskom jeziku. Linkovima su povezane radio stanice koje su nosioci informativnog programa u svojim regionima: radio Gračanica i Radio KIM, sa centralnog Kosova, Radio Kontakt plus iz Kosovske Mitrovice, Radio Goraždevac iz Goraždevca kod Peći, Radio Borzani sa Brezovice i Radio Kamenica iz Kosovske Kamenice. Ovakvim načinom komunikacije radio stanice će moći da neograničeno razmenjuju informacije i program. Eksperimentalnim radom KOSMA mreže i današnjim emitivanjem dnevnika, uspostavljen je jedinstven medijski prostor i mogućnost da protok informcija između regiona bude brži, tačniji i izbalansiraniji. Svakog dana, sem nedelje, od 17 do 17:30 sati radio stanice će emitovati dnevnike sa aktuelnim informacijama sa Kosova i Metohije, vestima iz regiona i sveta. Realizacija KOSMA mreže započeta je početkom 2001. godine, a finansijski je podržala Evropska agencija za rekonstrukciju. Implementaciju, obuku, administrativni deo i tehničku podršku omogućila je Organizacija za Evropsku bebednost i saradnju(OEBS). Dnevnici Kosovske medijske asocijacije mogu se slušati i preko interneta na sajtu www. kimradio. netOstale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017