Vesti

R. Papović - Kakva licenca?

UNMIK se protivi izboru bivšeg kadra SPS-a, Radivoja Papovića za rektora Univerziteta u Prištini. Nakon izbora Radivoja Papovića za rektora srpskog univerziteta na Kosovu, UNMIK je odlučio da ne produži licencu toj ustanovi. Iz UNMIK tvrde da su o tome obavešteni i predstavnici srpskih vlasti, kao i da se od Beograda očekuje da stavi van snage odluku o imenovanju Papovića. Podsetimo, odluku o promenama na Prištinskom Univerzitetu donela je bivši ministar prosvete Ljiljana Čolić. Kakva licenca? Šta smo mi dobili od te dosadašnje licence kad nas nisu priznavali ni u Čaglavici a ne van? Kakvu smo mi nagradu dobili što su, i ako su nam oni dali- zapitao se u izjavi za KIM radio rektor Prištinskog Univerziteta Radivoje Papović komenatrišući najnoviju odluku UNMIK-a. On je kazao da je danas u Vladi Srbije imao nekoliko sastanaka na kojima se raspravljalo o poteškoćama na Prištinskom Univerzitetu a u ponedeljak, kako je kazao, dolazi na Kosovo kada će i dati ekskluzivan intervju o tome.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017