Vesti

Skupština grada Niša finansira izgradnju kuća za raseljene u Novom Badovcu

Kordinator opštine Priština Marko Todorović i gradonačelnik Niša Goran ?irić posetili su danas Novi Badovac nadomak Gračanice gde je u toku izgradnja deset kuća za raseljena lica sa Kosova i Metohije. Izgradnju montažnih kuća finansira Niška Skupština grada. Kako je za Kim radio izjavio gradonačelnik Niša Goran ?irić izgradnja ovih objekata biće završena za dve nedelje. Najavljeno je da će kuće biti dodeljene porodicama koje su bez svojih domova ostale od 1999. godine, ali takođe nije isključena mogućnost da u neku od kuća budu smeštene i porodice koje su bez svojih domova ostale nakon martovskog nasilja ove godine.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017