Vesti

Niradž Sing-Podignute optužnice protiv osumnjičenih za ubistvo Dimitrija Popovića i paljenje «Bogoro

Međunarodni javni tužilac za područje Prištine, podigao je u ponedeljak 13. 09. 2004. godine optužnicu protiv dva lica, osumnjičena za ubistvo Dimitrija Popovića u Gračanici, koje se dogodilo 5. juna 2004. godine, izjavio je portparol UNMIK policije Niradž Sing. “Optuznica precizira da je ubistvo unapred isplanirano i zasnovano na etničkoj mržnji”, rekao je Sing. Optuženi su Ljabinot Gaši i još jedan maloletni Albanac čije ime nije saopšteno. Oni se terete da su počinili ubistvo sa etničkom motivacijom i nedozvoljeno posedovanje oružja. Portparol UNMIK policije je na današnjoj konferenciji za novinare saopštio i da je međunarodni tužilac za područje Prizrena, podigao optužnicu protiv osunmnjičenih, za uništavanje i paljenje crkve “Bogorodice Ljeviške” u Prizrenu, tokom martovskog nasilja u pokrajini. Optuženi su Bekim Moskov, Ibrahim Bulići i Taljat Pulja. Jedan od osumnjičenih Taljat Pulja tereti se i da je učestvovao u grupi koja je 17. marta ove godine napala regionalni štab UNMIK-a u Prizrenu.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017