Vesti

Petersen: Dijalogom se može postići da Plan vlade Srbije bude prihvaćen

Šef UNMIK-a Soren Jesen Petersen izjavio je danas u Prištini da se dijalogom može postići da delovi Plana Vlade Republike Srbije o Kosovu i Metohiji budu prihvaćeni, čime bi plan UNMIK bio pojačan i izrazio očekivanje da će premijer Srbije Vojislav Koštunica ubrzo srpskoj zajednici uputiti poziv za učešće na parlamentarnim izborima u pokrajini. «Jasno sam istakao i mislim da je u mojim raspravama sa premijerom bilo jasno da ne može biti nikakvih veza između učešća na izborima i drugih pitanja». Ne može biti uslovljavanja, rekao je šef UNMIK'a. Značajna stvar za Srbe sa Kosova je da učestvuju u demokratskim institucijama uključujući pokrajinske izbore koji će se održati 23 oktobra. Na zajedničkoj konferenciji za novinare u Prištini komandant KFOR'a Iv de Kermabon i šef UNMIK-a su konstatovali da nema indicija o eventualnim novim neredima na Kosovu. Komandant KFOR-a je kazao da je sačinjen zajednički plan komande i kontrole za potrebe održavanja predstojećih izbora. General Kermabon je najavio da će NATO na Kosovo poslati oko 2 000 vojnika kao pojačanje u vreme održavanja kosovskih izbora.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017