Vesti

Zapaljen srpski stan u Kosovu Polju

U Železnickoj koloniji u Kosovu Polju, danas je između 11 i 12 časova u potpunosti izgoreo stan Dragoljuba Radenovića. Kako je za KIM radio izjavila koordinator opštine Kosovo Polje, Slađana Denić, Dragoljub je isteran iz svog stana još 17 marta ove godine i sa svojom porodicom trenutno živi u Srbiji. Stan Radenovića je pre nekoliko dana opljačkan i policija je sanirala vrata i zablokirala ulaz, ali je danas zapaljen i u potpunosti uništen. Na licu mesta su došle vatrogasne ekipe i KPS policija kako bi izvršile uviđaj. Inače, to je jedan od preostalih srpskih stanova u zgradi u Železnickoj koloniji.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017