Vesti

Dve srpske porodice dobile krov nad glavom

U okviru akcije “Jedna opština jedna kuća” u Novom Badovcu nadomak Gračanice predsednici opština Novi Beograd, Željko Žegurić i Zemuna Vlado Janićijević uručili su ključeve vlasnicima dveju kuća, saznaje KIM radio. Vlasnik jedne kuće je Dragan Zvijer sa četvoročlanom porodicom iz Gračanice kome je kompetna imovina uništena tokom NATO bombardovanja a druga kuća je dodeljena šestočlanoj porodici Stojana Đorđevića izbeglog iz Donjeg Nerodimlja kod Uroševca. Kuće su sagrađene sredstvima prikupljenim na dobrotvornom koncertu u Centru Sava. Gradonačelnici Novog Beograda i Zemuna zahvalili su humanim ljudima koji su imali razumevanja i učestvovali u prikupljanju sredstava i ujedno su pozvali ostale opštine da se pridruže akciji i tako, bar delom, pomognu stambenom zbrinjavanju prognanih i raseljenih Srba.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017