Vesti

Kris Litier - Samo 36% potrošača na Kosovu plaća utošenu električnu energiju

Kosovske termoelektrane u Obiliću od juče ne proizvode ni jedan megavat električne energije, tako da se sve potrebne količine struje uvoze, saopštili su predstavnici Kosovske elektrokorporacije. Portparol Evropske Unije na Kosovu i Metohiji Kris Litier, rekao je danas u Prištini da Kosovsko energetska korporacija, nema dovoljno novca za održavanje termoelektrana, jer samo 36 odsto potrošača na Kosovu plaća utošenu električnu energiju. «Kosovske termoelektrane rade sa vrlo starom opremom koja je deset godina loše održavana. Neplaćanje računa za utrošenu struju onemogućava KEK da izvrši remont», kazao je Litier.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017