Vesti

U manastiru Gračanica održan parastos žrtvama u Beslanu

Juče je u poslepodnevnim časovima u manastiru Gračanica, održan parastos žrtvama koje su ubijene u terorističkom napadu na školu u Beslanu u Severnoj Osetiji. Dvadesetak ruskih državljana i pripadnika UN policije i misije UN na Kosovu i Metohiji, prisustvovalo je parastosu, koji je uz sasluzenje gračaničkog monastva služio paroh Zoran. Vidno potreseni, ruski državljani sa službom na Kosovu i Metohiji, molili su se Bogu da se zločin koji je pogodio nevinu decu u Beslanu, nikada više ne ponovi. Nakon parastosa, sestrinstvo manastira Gračanica ugostilo je prisutne.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017