Vesti

Međunarodne snage obezbeđuju školu u Popovcu

U selu Popovce ucenici srpske nacionalnosti od jutros normalno pohađaju nastavu, a školu obezbeđuju pripadnici KPS-a i Ukrajinskog KFOR-a koji se nalaze ispred i u neposrednoj blizini škole. Informacije koje su se čule od jutros da će Albanci nasilno ući u školu su se pokazale kao netačne, izjavio je za KIM radio predsednik opštine Štrpce Slađan Ilić. Ilić kaže da je za sada sve pod kontrolom i da nema nikakvih problema. Nastava za srpske učenike se odvija normalno, međutim, učenici Sirinićke župe i dalje strahuju da Albanci neće poštovati dogovor. U cilju rešavanja ovog problema predsednik opštine Štrpce Slađan Ilić otputovao je u Beograd kako bi u razgovoru sa državnim rukovodstvom rešio problem srpskih školaraca u Popovcu.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017