Vesti

Određena lokacija za izgradnju kapele Dimitriju Popoviću

U Gračanici je danas određena lokacija, za izgradnju kapele Dimitriju Popoviću, koji je 5. juna ove godine ubijen u centru Gračanice. Na mestu gde bi trebalo da bude izgrađena kapela postavljeno je «krsno znamenje», koje označava početak izgradnje tog obeležja. “UNMIK policija nije nam dozvolila da uđemo dva metra u prostor, koji je inače kroz katastarske knjige evidentiran kao opštinsko zemljište, izjavila je za KIM radio predsednik organizacionog odbora za izgradnju kapele Dimitriju Popoviću, Rada Trajković. Ona kaže da je međunarodna policija zatražila da se pokrene redovna procedura, kako bi se dobilo odobrenje Opštine Priština za izgradnju spomen obeležja na opštinskom zemljištu. «Odbor za izgradnju kapele Dimitriju Popoviću», formiran je na inicijativu učenika i meštana Gračanice, uz blagoslov vladike Artemija.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017