Vesti

U Prištini razgovarali Goran Bogdanović i Filip Goldberg

Ministar poljoprivrede u Vladi Kosova Goran Bogdanović, razgovarao je danas sa šefom američke kancelarije u Prištini Filipom Goldbergom. Sastanak je iza zatvorenih vrata bio održan u zgradi ministarva poljoprivrede u Prištini, nakon čega Goldberg i Bogdanović nisu želeli da daju izjave za javnost. Kako KIM radio saznaje iz svojih izvora biskih ministarstvu poljoprivrede, na sastanku je bilo reči o bezbedonosnoj situaciji na Kosovu, martovskom nasilju i rekonstrukciji porušenih objekata, kao i o predstojećim parlamentarnim izborima na Kosovu. Pre početka sastanka sa šefom američke kancelarije u Prištini, ministar poljoprivrede Goran Bogdanović, izjavio je za KIM radio da njegov stav o izlasku Srba na izbore ostaje nepromenjen. «Kada bude prihvaćen deo plana Vlade Srbije o institucionalnim garancijama. kao što je bezbednost i povratak raseljenih, tada se može očekivati izlazak Srba na izbore», rekao je Bogdanović.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017