Vesti

Održana vanredna sednica SO Štrpce

Insistiranje Albanaca da njihova deca pohađaju nastavu u srpskoj školi u selu Popovce izazvalo je uznemirenje lokalnih Srba i izuzetno napetu situaciju, zbog čega je danas održana vanredna sednica Skupštine Opštine Štrpce. “Današnja sednica je potvrdila odluku koja je ranije bila donesena, da deca albanske nacionalnosti pohađaju školu u privatnim objektima u kojima će im opština plaćati kiriju naredna dva meseca”- kaže za KIM radio predsednik SO Štrpce, Slađan Ilić. “Na sednici su se razmatrali aktuelni problemi vezani za školu u Popovcu i vezano za nastavu za decu albanske nacionalnosti koji nemaju prostora da pohađaju školu i sednica je u stvari samo potvrdila ono što je još ranije doneseno, a to je da deca albanske nacionalnosti treba da nastave pohađanje nastave u objektima gde su i prošle godine pohađali, to znači u privatnim objektima gde će opština da plaća kiriju sledećih dva meseca. Naime u obavezi smo jer je u toku procedura vezana oko tendera da će zgrada školskog objekta u Donjoj Bitinji biti sagrađena za sledeća dva meseca i većinom glasova je taj predlog izglasan, mada su albanski odbornici predlagali da se u istoj zgradi nastava odvija za decu obe nacionalne zajednice, kako srpske tako i albanske, međutim problem je nedostatak prostora u toj zgradi. ” - kaže Ilić.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017