Vesti

Ni danas nema nastave za učenike u Kosovu Polju

Učenicima osnovnih škola «Vuk Karadžić» i «Aca Marović» iz Kosova Polja i srednje Medicinske škole iz Prištine ni danas, trećeg dana školske godine, nije dozvoljeno da uđu u školsku zgradu O. Š «Sveti Sava» u Kosovu Polju. Kako je za KIM radio izjavio direktor O. Š «Aca Marović», Radoslav Marović, pripadnik KPS policije im je rekao da se u roku od pet minuta raziđu, jer je škola zatvorena. On je demantovao navode da vlasti školu još opremaju i da nije sve spremno za početak nastave. «Ulazio sam u prostorije i one su potpuno opremljene za nastavu», rekao je Marović i dodao da su u pitalju politički razlozi. Marović kaže da im je obećano da će u ponedeljak 06. septembra biti omogućen ulazak u školu, a samim tim i početak nove školske godine. Zgrada Osnovne škole «Sveti Sava» zapaljena je u martovskom nasilju na Kosovu, ali je do 01. septembra obnovljena i opremljna za izvođenje nastave.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017