Vesti

Američki demokrata posetio Kosovo

U okviru svoje balkanske turneje, šef kabineta američkog senatora Bajdena, Majkl Holcel, posetio je danas Kosovo i Metohiju. On je u Prištini razgovarao sa šefom poslaničke grupe Koalicije «Povratak» u Skupštini Kosova Dragišom Krstovićem, nakon čega je, kako je izjavio za KIM radio, osudio nasilje koje se marta meseca dogodilo na Kosovu. Moj lični stav je da je budućnost ovog regiona, a posebno Kosova EU, rekao je Holcel. “Važna stvar je pomeranje napred u smislu garancije jednakih prava za sve građane i zato ja ne bih gledao na diskusije o takozvanom “finalnom” statusu kao finalne. Ja mislim da je to zabluda i da je sve ovo deo procesa koga bih nazvao “tranzicionim”, rekao je Holcel. Šef poslaničke grupe Koalicije povratak u Skupštini Kosova Dragisa Krstović, izajvio je za KIM radio da je posle razgovora sa Holcelom, uveren, da se i u slučaju pobede Džona Kerija, na predsedničkim izborima u SAD-u, američka politika prema Kosovu neće menjati, iako se u Kerijevoj administraciji nalaze ljudi iz doba rata u našoj zemlji 1999. godine.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018