Vesti

Vlada SAD finansira proces povratka raseljenih sa Kosova

Šef misije kancelarije SAD u Prištini, Filip Goldberg, je objavio da Vlada Sjedinjenih Država dodeljuje 7. 250.000 dolara za finansiranje procesa povratka raseljenih lica sa Kosova. Od ukupne sume ovog novca, 6, 75 miliona dolara je namenjeno za projekte povratka, a 500.000 dolara za podršku Direktoratu za stambena i imovinska pitanja. Prema rečima Goldberga, “povratak i multi-etničko Kosovo” su visoki prioriteti vlade Sjedinjenih Država. Snažno smo angažovani da pomognemo vladi i narodu Kosova da ispune osam standarda koje smo razvili sa našim međunarodnim partnerima, kako bismo pomogli Kosovu da pokaže svoju sposobnost za efektivno samoupravljanje. Jedan od ovih standarda se odnosi na rešavanje problema ljudi koji su raseljeni iz svojih domova, posebno pripadnika manjinskih zajednica, kaže Goldberg.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018