Vesti

Čarls Brejšou obišao O. Š Sveti Sava i Dom zdravlja u Kosovu polju

Zamenik šefa UNMIK-a Čarls Brejšou, ministar kulture i predsednik odbora za obnovu imovine uništene u martu Bedžet Brajšori i predsednik opštine Kosovo Polje Skender Zogaj posetili su danas O. Š. Sveti Sava, Dom zdravlja i obnovljenu kuću Dejana Jovanovića u Kosovu Polju. «Vlada Kosova je angažovana u obnovi i mi smo razgovarali sa njima o dodeljivanju značajnih sredstava kako bi se pospešio povratak i omogućila rekonstrukcija, radimo na tome da se odobre sredstva za obnovu verskih objekata porušenih u martu, rekao je Brejšou. On je naglasio da će oko 71% kuća biti završeno ili delimično obnovljeno tokom ovog leta. Zamenik šefa UNMIK-a i predstavnici privremenih institucija obišli i porodićnu kuću Dejana Jovanovića gde su se upoznali sa izvođenjem radova na privatnim objektima. Brejšou je naglasio da je u Ženevi razgovarao sa novim šefom UNMIK a Jesenom Petersenom koji mu je naglasio da je ekonomska obnova jedan od najznačajnijih projekata koje Međunarodna zajednica mora da ostvari na Kosovu.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018