Vesti

Danas je na groblju u Goraždevcu obeležen godišnji pomen dečacima Panti Dakiću i Ivanu Jovoviću

Na groblju u Goraždevcu danas je uz prisustvo velikog broja ljudi, prijatelja, rodbine i porodica obeležen godišnji pomen dečacima Panti Dakiću i Ivanu Jovoviću, koji su 13. avgusta prošle godine ubijeni hicima iz automatskog oružja dok su se kupali u reci Bistrici. Vladika lipljanski Teodosije sa sveštenstvom održao je parastos u crkvi presvete Bogorodice. Od zvaničnih predstavnika Srba sa Kosova i Metohije, jedino je Oliver Ivanović bio prisutan. On je izjavio da nas najviše obeshrabljuje to da međunarodna zajednica ne preduzima ništa da ljude koji su iza ovako teških krivičnih dela izvede pred lice pravde. Ivanović je rekao da Albanci razvijaju sistem koji podrazumeva da se oružjem mogu rešavati problemi i da to međunarodna zajednica mora shvatiti. Inače, dan je protekao mirno i bez ikakvih provokacija uz malo jače patrole kosovske policijske službe.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018