Vesti

Na Prištinskom Univerzitetu promovisano deset doktora nauka

Danas je na Prištinskom Univerzitetu, koji je smešten u Kosovskoj Mitrovici promovisano deset novih doktora nauka. U okviru Vidovdanskih svečanosti, ovo predstavlja još svečaniji trenutak, izjavio je za KIM radio rektor Prištinskog Univerziteta gospodin Radivoje Papović. “Samim tim što deset doktora nauka, koje smo povodom toga predstavili pokazuje najbolje da se na ovom univerzitetu ponovo započinje ono što Univerzitetu i treba”. Snažeći ovaj univerzitet, mi snažimo sve i želimo da u svemu onome što se može stvarati, razmišljati, novotvoriti, bude naše praznovanje 28. juna, kazao je Papović.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017