Vesti

Rok za obnovu kuća na Kosovu i Metohiji 1. novembar

U organizaciji vlade Kosova, portparol Vlade, Mimoza Kusari je sa grupom srpskih novinara obišla izvođače radova na objektima u Kosovu Polju, Obiliću i Vučitrnu, koji su porušeni u martovskom nasilju. U Kosovu Polju nije završena ni jedna od uništenih kuća. U toku je obnova kuća Jelice Stevanović i Dejana Dimića. U Obiliću je počelo obnova takozvane “Bele Zgrade” i rok za završetak radova je 45 dana. Oko 85 Srba među kojima je i 15 dece koji su živeli u stambenoj zgradi nekadašnjeg Sportskog centra nalaze se u 24 kontejnera koje je S. O. Obilić kupila od Norveškog KFOR-a. U Vučitrnu je tokom martovskog nasilja uništeno 68 kuća čiji su vlasnici Aškalije od kojih je 8 kuća završeno. Vlasnici kuća nalaze se u Kosovu Polju i još uvek nisu primili ključeve. Portparol Vlade Kosova Mimoza Kusari rekla je novinarima da je krajnji rok za obnovu svih porušenih kuća na Kosovu i Metohiji 1. novembar.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017