Vesti

Rada Trajković o novom šefu UNMIK-a

Novi šef UNMIK-a Soren Jasen Peterson, učestvovao je u pomoći Albancima i povratku svojim kućama u vreme NATO bombardovanja SRJ, izjavila je za KIM radio poslanik Koalicije «Povratak» Rada Trajković. «Mislim da gospodin Peterson ima balkanskog iskustva, kažu da je učestvovao u pomoći Albancima u povratku svojim kućama za vreme bombardovanja i nakon bombardovanja, kažu da je imao niz drugih aktivnosti. Moramo da razmšljamo na način njegovog predhodnika, od svih civilnih administratora koji su do sada bili na Kosovu možda, jedna najjača ličnost u smislu integriteta je bio gospodin Hakerup», rekla je Trajković. Ona je naglasila da bi novi šef UNMIK-a Peterson u predstojećem periodu, trebalo da radi na nečemu što je rešavanje srpskog pitanja na Kosovu i da ono iskustvo koje je imao sa radom na albanskom pitanju na neki način preusmeri na one koji trenutno jesu za utvrđivanje. «Očekujem da će Peterson imati dobru saradnju sa državnim organima Srbije, jer definitivno bez Beograda, kao garanta svih sporazuma, stabilnost u regionu nije moguća», kazala je Trajković.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017