Vesti

Održana 101 sednica Vlade Kosova

Obnova objekata porušenih u martovskom nasilju odvija se veoma dobro, kaže se u izveštaju predsednika komisije za rekonstrukciju porušenih objekata Bedžeta Brajšorija, koji je danas podneo Vladi Kosova, izjavila je portparol Vlade Mimoza Kusari. Tom prilikom Brajšori je rekao da je dinamika izgradnje relativno dobra, i da će nova izgradnja u Peći početi sutra, a u petak u Prištini. Za objekte kulta biće formirana posebana komisija, koju će predvoditi predstavnik Saveta Evrope. Kusari je na konferenciji za novinare u Prištini kazala, da je na današnjoj sednici Vlade, razmatrano i pitanje privatizacije na Kosovu, gde je zaključeno da nema nikakvog opravdanja za ovako dug prekid procesa privatizacije.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017