Vesti

Međuetnička trka u Prištini «Trčimo zajedno 2004»

U saradnji KFOR-a i Ministarstva za kulturu i omladinu, 20. juna ove godine, biće održana trka, pod nazivom ”Trčimo Zajedno 2004”, izjavio je danas na pres konferenciji u Prištini, portparol KFOR-a Džim Moran. Ovaj događaj se odžava u cilju jačanja mirovnog procesa, promovišući među-etničko učešće u sportskim događajima na Kosovu, rekao je Moran. On je kazao da pravo učešća imaju svi stanovnici Kosova i Metohije i pozvao zainteresovane da ranije dođu na stadion da bi se registrovali i uzeli majicu, pre početka trke. Trka će pokriti približno 6 km centra Prištine, počeće u 15:30, ispred Glavnog štaba UNMIK-a, a završiće se na stadionu, u Prištini, naveo je portparol KFOR-a. U trci će učestvovati i predstavnici međunarodnih organizacija, pripadnici KFOR-a i KZK-a, naveo je Moran.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017